fbpx

Softwareudvikling

Interesserer du dig for kode, eller hvordan et spil eller en app er bygget op, så er linjefaget Software- og og spiludvikling lige noget for dig.

Software- og spiludvikling

Software- og spiludvikling

På linjefaget Software- og spiludvikling gennemgår vi nøgleaspekterne af moderne softwareudvikling. I begyndelsen dykker vi ned i grundlæggende programmeringskoncepter, hvor du vil opnå en solid forståelse af kodningens logik og struktur. Derefter træder vi ind i den praktiske verden med Python-programmering, hvor du lærer at skabe funktionelle scripts og applikationer.
Efterfølgende udforsker vi C#-programmering, der giver mulighed for at udvikle mere komplekse og skalerbare løsninger. Du kommer også til at lære Visual Studio IDE at kende - værktøjet, vi bruger som platform til at skrive, optimere og fejlsøge kode.
Yderligere skal du lære at bruge Unity game engine, hvor du lærer at modellere objekter og skabe interaktive spiloplevelser.
Du vil også komme til at arbejde med WordPress og Elementor, når du lærer at designe dynamiske hjemmesider.
For at håndtere den data, der ligger under de apps og hjemmesider, vi skal arbejde med, dykker vi ned i databaseteori og implementering, hvor du lærer at strukturere og administrere data effektivt.
Dette linjefag giver dig en omfattende indføring i programmering, design og databaser, der giver dig de færdigheder, der kræves af en moderne softwareudvikler.

Udvalgt indhold

Indføring i programmeringskoncepter: Udforsk grundlæggende idéer inden for kodning og logik.

Python-programmering i praksis: Anvend Python til praktisk problemløsning og softwareudvikling.

C#-udvikling: Skab softwareløsninger med ved at mestre C#-sproget.

Effektiv kodning med Visual Studio IDE: Udforsk Visual Studios værktøjer til fejlfinding, kodningsoptimering og projektstyring. Skab, test og distribuer software nemt med intelligent kodehjælp og integreret versionskontrol

Unity-spiludvikling trin for trin: Skab dine egne spil ved at lære Unity-platformen.

Hjemmesider med WordPress og Elementor: Design, opbyg og tilpas websteder uden besvær.

Dybdegående databaseforståelse og -implementering: Lær om strukturer i databaser og opbygning i praksis.

Kontakt os hvis du vil vide mere

Vores linjer består af en lang række spændende valgmoduler

Valgmoduler

Python programmering
Python for begyndere
Bliv introduceret til programmeringssproget Python. På dette valgmodul lærer du grundlæggende regler for kodning gennem interaktive lektioner, kreative projekter og hands-on læring.
C# Porgrammering
Programmering med C#
På valgmodulet Programmering med C# bliver du introduceret til objektorienteret programmering (OOP). Gennem praktiske øvelser og gruppeopgaver vil du lære grundlæggende principper for OOP.
Unity
Unity - Junior programmer
Tag de første skridt ind i Unity-verdenen. Dette valgmodul er et længere forløb, der giver dig erfaring med spiludvikling, programmering til spil, innovation og kreativitet.
Visual Studio 2022
Visual Studio 2022
Lær at bruge Visual Studio 2022 værktøjet som fundament til at udvikle, kompilere og fejlsøge kode. Vi kommer til at bruge Visual Studio platformen på langt de fleste programmeringsvalgmoduler.
Microsoft
Windows 11
Lær alt hvad der er at vide om Windows 11. Vi bruger tid på at lære funktionerne og brugergrænsefladen i Windows 11 at kende. Dette valgmodul er essentielt, hvis du interesserer dig for support og infrastruktur.
Microsoft
Windows Server 2019
Tag skridtet ind i virksomheds-IT på Windows Server 2019-valgmodulet. Lær at administrere netværk, sikkerhed og ressourcer for en stabil og effektiv infrastruktur.
Microsoft
Introduktion til Microsoft produkter
Bliv introduceret til en række Microsoft-produkter - bl.a. MS Word, Ms Excel, Ms PowerPoint, MS Outlook. Dette modul er interessant for dig, der interesserer dig for support og infrastruktur.
WordPress
Webdesign / WordPress
Bliv introduceret til webudvikling på valgmodulet Webdesign/WordPress. Lær at designe og administrere indhold samt skabe funktioner til moderne web sites.
Unity
Unity - Objektmodellering
Lær at skabe grafiske objekter til brug i spiludvikling på Unity platformen. Vi arbejder med design af objekter, scener, lys og bevægelse. Tages ofte sammen med valgmodulet Unity - Junior programmer.
Photoshop
PhotoShop / Illustrator
bliv introduceret til PhotoShop og Illustrator. På dette valgmodul får du grundlæggende færdigheder til billedredigering samt de redskaber der skal til for at arbejde med visuelle udtryk.
AI_100x100
AI - Kunstig intelligens i programmering (NY)
Bliv introduceret til hvordan AI kan bruges som hjælpemiddel i programmering. På dette valgmodul bliver du introduceret til OpenAI ChatGPT-4, og hvordan det kan bruges til fx at udvikle og fejlsøge kode.