fbpx

Valgmoduler

Linjefagene på Social Code STU består af nogle valgmoduler, der toner din uddannelse i forskellige retninger. Er du fx til Python, C#, databaser, Unity eller måske noget helt andet?

Valgmoduler på Social Code STU

Du kan selv sammensætte din uddannelse

Valgmoduler og linjefag

Linjefagene er bygget op af en masse andre fag, vi kalder valgmoduler. Nogle af disse fag er obligatoriske for nogle af linjefagene – fx vil alle på Software- og spiludvikling møde både Python og C#. Når vi alligevel kalder dem valgmoduler, er det fordi, at de stadig kan vælges selvom man er på et andet linjefag. Fx kan man på Support og infrastruktur, hvor vi har fokus på hardware- og systemopsætninger, stadig godt have lyst til at lære noget om programmering, og derfor tage valgmodulet Python. Dvs, at alle moduler egentlig kan vælges uanset hvilket linjefag, man tilhører. Typisk vil det være sådan, at de valgmoduler, der kan tages, er dem, der i forvejen kører som obligatoriske moduler for de enkelte linjer. I praksis bertyder det, at når Support og infrastruktur har det obligatoriske modul Windows Server 2019, kan elever fra de andre linjefag vælge det modul som valgmodul.

Fag

Selvom langt de fleste fag, du kommer til at møde hos, har fokus på IT, så bliver der også tid til fag, der har med meget andet at gøre. Vi tilbyder fx fag som Samfund og Samtid, Skolefag (dansk, engelsk og matematik), Fitness og bevægelse, Kost og ernæring samt Esport. Dem kan du læse mere om her.

Oversigt over vores nuværende valgmoduler

Valgmoduler

Python programmering
Python for begyndere
Bliv introduceret til programmeringssproget Python. På dette valgmodul lærer du grundlæggende regler for kodning gennem interaktive lektioner, kreative projekter og hands-on læring.
C# Porgrammering
Programmering med C#
På valgmodulet Programmering med C# bliver du introduceret til objektorienteret programmering (OOP). Gennem praktiske øvelser og gruppeopgaver vil du lære grundlæggende principper for OOP.
Unity
Unity - Junior programmer
Tag de første skridt ind i Unity-verdenen. Dette valgmodul er et længere forløb, der giver dig erfaring med spiludvikling, programmering til spil, innovation og kreativitet.
Visual Studio 2022
Visual Studio 2022
Lær at bruge Visual Studio 2022 værktøjet som fundament til at udvikle, kompilere og fejlsøge kode. Vi kommer til at bruge Visual Studio platformen på langt de fleste programmeringsvalgmoduler.
Microsoft
Windows 11
Lær alt hvad der er at vide om Windows 11. Vi bruger tid på at lære funktionerne og brugergrænsefladen i Windows 11 at kende. Dette valgmodul er essentielt, hvis du interesserer dig for support og infrastruktur.
Microsoft
Windows Server 2019
Tag skridtet ind i virksomheds-IT på Windows Server 2019-valgmodulet. Lær at administrere netværk, sikkerhed og ressourcer for en stabil og effektiv infrastruktur.
Microsoft
Introduktion til Microsoft produkter
Bliv introduceret til en række Microsoft-produkter - bl.a. MS Word, Ms Excel, Ms PowerPoint, MS Outlook. Dette modul er interessant for dig, der interesserer dig for support og infrastruktur.
WordPress
Webdesign / WordPress
Bliv introduceret til webudvikling på valgmodulet Webdesign/WordPress. Lær at designe og administrere indhold samt skabe funktioner til moderne web sites.
Unity
Unity - Objektmodellering
Lær at skabe grafiske objekter til brug i spiludvikling på Unity platformen. Vi arbejder med design af objekter, scener, lys og bevægelse. Tages ofte sammen med valgmodulet Unity - Junior programmer.
Photoshop
PhotoShop / Illustrator
bliv introduceret til PhotoShop og Illustrator. På dette valgmodul får du grundlæggende færdigheder til billedredigering samt de redskaber der skal til for at arbejde med visuelle udtryk.
AI_100x100
AI - Kunstig intelligens i programmering (NY)
Bliv introduceret til hvordan AI kan bruges som hjælpemiddel i programmering. På dette valgmodul bliver du introduceret til OpenAI ChatGPT-4, og hvordan det kan bruges til fx at udvikle og fejlsøge kode.

Læs mere om vores linjefag

Software- og spiludvikling

Software- og spiludvikling

Læs mere om software- og spiludvikling

Grafisk design

Læs mere om Grafisk design

Support og infrastruktur

Læs mere om Support og infrastruktur